Scenarbete

 

 

 

 

Vi är ett gäng som har många års erfarenhet av gästspel från Riksteatern, Malmö Opera, Regionteatern och många fler. Vi är även ute efter att utöka vår arbetsbas till fler teatrar och hoppas att ni skulle vara intresserade.

Då vi har jobbat med detta under en lång tid, vissa av oss har gjort detta i mer än tio år. Så vet vi hur svårt det är att hitta scenarbetare, vi vet också hur mycket svårare det är att hitta bra scenarbetare.

Därför vill vi erbjuda oss till er hjälp! Vi kan bidra med mångårig kunskap, ett team som jobbar bra ihop och kan navigera sig på en scen. Vi har jobbat med många av de tekniker som är ute på turné som vet att vi har en effektiv organisation på vår “hemmateater”.

Vad kan vi erbjuda?

Vi kan erbjuda er scenarbetare, för tillfället har vi en mindre pool av kunniga tekniker vilket gör att vi som mest kan erbjuda två personer vid ett och samma tillfälle. Däremot så jobbar vi hela tiden på att utöka denna för att inom kort kunna erbjuda att fullgöra alla scenarbetsplaster som era gästspelare behöver.

För tillfället har vi även bara möjlighet att ta emot beställningar på föreställningar som är under helgen, men var inte rädd, det påverkar inte priset.

Hur går det till?

Är du i ett behov av scenarbetare så skickar du bara ett mail till oliver.sundstrom@gmail.com och berättar vilken teater ni representerar, vilken föreställning det gäller, om det finns en rekvisition och hur många ni behöver. Vi behöver ha informationen senast en och en halvmånad innan föreställningen för att kunna behandla er offertförfrågan.

När vi tagit emot er offertförfrågan så kommer vi svara på denna inom maximalt en vecka om vi har möjlighet att fullgöra er förfrågan. Observera att en förfrågan är bindande om det inte är så att vi behöver neka den pga. redan uppbokade föreställningar.

Ni som förening måste tillhandahålla en scenmästare med god kännedom om lokalen samt lokalens el och annat som kan behövas. Detta då vi inte är förtrogna med just era teatrar ännu.

Vad kostar det?

Priset per scenarbetare är 300 kronor per påbörjad hel timme + moms.

Vi vill ha en transparent prissättning och att du som kund inte ska se att kostnaderna skenar iväg om en rivning försenas. Därför utgår vi alltid från rekvisition +1 i en offert. Om den sist timmen inte utnyttjas så kommer denna såklart inte faktureras, skulle det däremot bli mer än en extra timme så bjuder vi på det som går över.

En schablonsumma för resor tillkommer beroende på avstånd från vår utgångspunkt i Osby/Älmhult vilket som blir närmst för er.

Tänk på att vissa av producenterna låter er fakturera för en del av summan för det som överstiger fem timmar byggtid.

Prisexempel

En “vanlig” förställning ca 5 timmar byggnad, 1,5-2 timmar rivning. Två inhyrda scenarbetare: 4 200 kronor + moms

En “stor” förställning ca 7 timmar byggnad, 2,5-3 timmar rivning. Två inhyrda scenarbetare: 6 000 kronor + moms

 

Behöver ni något annat än enbart scenarbetare? Vi kan ordna det också! Vi har erfarna ljud och ljustekniker samt projektledare som kan hjälpa er att få ihop en riktigt bra show oavsett om det är en spelning, modevisning, teater eller föreläsning. Hör av er så snackar vi vad vi kan hjälpa till med.

Detta pris gäller enbart för riksteaterföreningar vilka behöver extra scenarbetare till sina teaterföreställningar. För övriga scenarbeten var god hör av dig så ska vi prata om det.